Biblijna dieta Daniela

Biblijna dieta Daniela

Dieta dla osób z nadwagą lub otyłością, nadciśnieniem, alergią skórną czy pokarmową, astmą, a także kamicą nerkową czy wrzodami żołądka. More »

Bisfenol - ukryty wróg otaczający Cie dookoła.

Bisfenol - ukryty wróg otaczający Cie dookoła.

Bisfenol A jest przyczyną: raka, cukrzycy, chorób serca itd. More »

Imbiru właściwości.

Imbiru właściwości.

Imbir na: bóle, przeciwrakowo, zakażenia. Obowiązkowy składnik każdej kuchni. More »

Musisz mieć dużo kapusty

Musisz mieć dużo kapusty

Sok z kiszonej kapusty leczy wrzody, wzmacnia odporność, dobry w profilaktyce raka. More »

Pracoholizm to też choroba

Pracoholizm to też choroba

Skutki pracoholizmu to: wrzody żołądka, nerwice, zaniedbanie relacji z rodziną, dziećmi i przyjaciółmi, zaburzony sen i słaba koncentracja. More »

Kto je kalarepę, ten ma dużą moc i krzepę.

Kto je kalarepę, ten ma dużą moc i krzepę.

Właściwości kalarepy: dużo witaminy C, More »

 

Jak rtęć niszczy komórki nerwowe mózgu? Wyniki badań Uniwersytetu w Calgary.

Film pokazuje jak nawet niewielkie ilości rtęci powodują proces neurodegeneracji mózgu.

Należy przy tym dodać, iż rtęć jest jednym ze składników niektórych szczepionek.

 

 

Gdzie jeszcze rtęć występuje?

W rybach i suszonych grzybach.

Rybą, która ma w sobie najwięcej rtęci jest tuńczyk. Dlaczego akurat on? Dlatego, że tuńczyka odławia się nawet dziesięcioletnie osobniki. Wiek ryby ma znaczenie ponieważ w ciągu długiego życia przesiąka trucizną. Inne ryby żyjące np w Bałtyku żyją  w wodzie znacznie krócej, zanim trafią na nasze stoły. Co ciekawe halibut żyje nawet do kilkudziesięciu lat.

– Szproty odławia się już w pierwszym roku życia. Śledzie w drugim, a dorsza w czwartym – wyjaśnia Mirosław Wyszyński z Morskiego Instytutu Rybactwa w Gdyni.

 

„Najwięcej szkodliwych związków zawierają ryby znajdujące się na szczycie łańcucha pokarmowego, czyli ryby drapieżne.  Należą do nich m.in. rekin, miecznik, marlin, tuńczyk, halibut, szczupak, w których zawartość rtęci sięga często rzędu 1 mg/kg.”

http://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news,22915,jesc-ryby-czy-nie-jesc-rtec-na-naszym-stole.html

 

Zdrowych ryb już nie ma, ale najzdrowszy jest w warunkach polskich pstrąg.  Nasz pstrąguś tęczowy charakteryzuje się  umiarkowaną wartością energetyczną i szczególnie wysoką zawartością kwasów omega 3.

Nadmiar rtęci prowadzi do choroby Alzheimera a u dzieci autyzmu.

 

” etyl rtęci w tiomersalu (stosowany w szczepionkach, zwłaszcza na grypę) jest co najmniej 50 razy tak toksyczny dla ludzkich tkanek, jak metylortęć dla amalgamatów i ryb, a może okazać się dwukrotnie trwalszy w mózgu. Gdy rtęć jest wstrzykiwana do tkanki mięśniowej i krwi, omija normalne ludzkie filtry ochronne, takie jak płuca, narządy trawienne i skórę. W ten sposób rtęć może przenikać przez barierę krew/mózg”

 

Rtęć jest dobra, ale w termometrach i to tych starych, gdyż nowe są już elektroniczne..,..

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *